Sancy

Fourme d'Ambert

Pikant
  • Gematigd mild en pikant
De Fourme d'Ambert is een traditionele kaas uit de Auvergne. Kenmerkend zijn de cilindrische vorm en de rijkelijk aanwezige blauwaders. Deze karaktervolle kaas heeft een aangenaam romig mondgevoel en een rijke, pikante smaak.
  • Locatie: Frankrijk
  • Melksoort: Koe
  • Drank combinatie: Rode wijn vol
  • Biologische kaas: Nee
  • Gebruiksmoment: Borrel
  • Eetbare korst: Ja
  • Gemaakt van rauwe-melk: Nee
  • Vegetarische-kaas: Nee
  • Vetpercentage: 20

Fourme d'Ambert

De Fourme d'Ambert is een traditionele kaas uit de Auvergne. Deze kaas heeft het beschermde AOP label (Appellation d'Origine Protege). De korst is bruingrijs en het zuivel ivoorwit.De kaas heeft een mooi verdeelde blauwader structuur van grijs/groen/blauwe schimmelplekjes. De blauwschimmel is van het type "Penicillium Roqueforti". De Fourme d'Ambert wordt tijdens de rijping "geprikt" . Hierdoor wordt lucht toegevoerd en de groei van de blauwschimmel gestimuleerd.

Meer RECEPTEN met deze kaas

Bekijk hier de tips van timme!

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd