Fourme d'Ambert

  • Pikant
  • Ziltig
  • Romig
Mild
Pittig
Productinformatie

De Fourme d'Ambert is een traditionele kaas uit de Auvergne. Kenmerkend zijn de cilindrische vorm en de rijkelijk aanwezige blauwaders. Deze karaktervolle kaas heeft een aangenaam romig mondgevoel en een rijke, pikante smaak.

Herkomst
:
Frankrijk
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Rode wijn vol
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Eetbare korst
:
Ja
Gemaakt van rauwe-melk
:
Nee
Vegetarische-kaas
:
Nee
Vetpercentage
:
50+

Fourme d'Ambert

De Fourme d'Ambert is een traditionele kaas uit de Auvergne. Deze kaas heeft het beschermde AOP label (Appellation d'Origine Protege). De korst is bruingrijs en het zuivel ivoorwit.De kaas heeft een mooi verdeelde blauwader structuur van grijs/groen/blauwe schimmelplekjes. De blauwschimmel is van het type "Penicillium Roqueforti". De Fourme d'Ambert wordt tijdens de rijping "geprikt" . Hierdoor wordt lucht toegevoerd en de groei van de blauwschimmel gestimuleerd.

Meer RECEPTEN met deze kaas

Meer weten over kaas? Lees hier onze tips!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd