Fol Epi

(Half) harde kaas
  • Zoetig
Mild
Pittig
Productinformatie

Deze halfharde kaas wordt sinds 1989 gemaakt en komt uit de Loirestreek. Het grootste deel van de melk wordt verzameld binnen een straal van dertig kilometer rondom de kaasmakerij. De Fol Epi® valt op door zijn vorm en de korenharen waarmee hij is versierd. De typische fruitige en lichte smaak van de kaas – en ook het zachte mondgevoel – ontstaat na een lang rijpingsproces.

Herkomst
:
Frankrijk
Melksoort
:
Koe
Biologische kaas
:
Nee
Allergenen
:
Melk, Lactose
Eetbare korst
:
Nee
Gemaakt van rauwe melk
:
Nee
Vegetarische kaas
:
ja
Vetgehalte
:
50+
Verkooplocatie
:
Bij de lokale kaasspecialist

Fol Epi

Deze halfharde kaas wordt sinds 1989 gemaakt en komt uit de Loirestreek. Het grootste deel van de melk wordt verzameld binnen een straal van dertig kilometer rondom de kaasmakerij. De Fol Epi® valt op door zijn vorm en de korenharen waarmee hij is versierd. De typische fruitige en lichte smaak van de kaas – en ook het zachte mondgevoel – ontstaat na een lang rijpingsproces. De kaas leent zich voor vele culinaire toepassingen, bijvoorbeeld in blokjes in een fruitsalade of als lekker aperitiefhapje.

Meer weten over kaas? Lees hier onze tips!