Cheddar Rood

(Half) harde kaas
  • Pikant
  • Aromatisch
  • Notig
  • Romig
Mild
Pittig
Productinformatie

Cheddar wordt vaak gekleurd met annatto, een stof uit de vrucht van de orleaanboom. De structuur oogt vaak korrelig, maar is heerlijk romig in de mond. De smaak is romig en rijk aan aardse nuances.

Herkomst
:
Verenigd Koninkrijk
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Port
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Lunch
Eetbare korst
:
Geen
Gemaakt van rauwe melk
:
Nee
Vegetarische kaas
:
Ja
Vetgehalte
:
50+
Keurmerk
:
0

Cheddar Rood

Een geperste Engelse kaas met een oranje gekleurd zuivel. Oorspronkelijk werd deze kaas op de boerderij gemaakt en in sommige gevallen gebeurt dat nog steeds.

Meer weten over kaas? Lees hier onze tips!