Castello

Castello Black

Romig
  • Deze kaas heeft een dominante, licht bittere blauwader smaak.
Aan deze variant op de klassieke Danablu wordt schapenmelk toegevoegd om de kaas nog meer karakter te geven. De smaak is perfect in balans en heeft licht zoete nuances. Het zuivel is heerlijk zacht en smeerbaar.
  • Locatie: Denemarken
  • Melksoort: Koe
  • Drank combinatie: Rode wijn vol
  • Biologische kaas: Nee
  • Gebruiksmoment: Borrel
  • Eetbare korst: Ja
  • Gemaakt van rauwe-melk: Nee
  • Vegetarische-kaas: Nee
  • Vetpercentage: 29

Castello Black

De Castello Black is een rijke, pikanteblauwe kaas bereid uit koemelk met een klein gedeelte schapenmelk (10%). Hij is geïnspireerd op Spaanse kazen waarbij verschillende melkmengelingen worden gebruikt. Hierdoor ontwikkelt de kaas een fris, scherp aroma met een zoet, geparfumeerd boeket met ronde toetsen. Hij heeft een smeuïge consistentie en is smeerbaar. Het zuivel vertoont zachte plekjes. De Castello Black op zijn best met vers, op steen gebakken Italiaans brood en geroosterde noten in honing. Daarnaast is hij een ideale smaakmaker die sauzen heerlijk smeuïg maakt. Serveer hem met een vette, karaktervolle rode wijn.

Bekijk hier de tips van timme!

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd