Castello Black

  • Pikant
  • Aromatisch
  • Ziltig
  • Robuust
  • Kruidig
Mild
Pittig
Productinformatie

Aan deze variant op de klassieke Danablu wordt schapenmelk toegevoegd om de kaas nog meer karakter te geven. De smaak is perfect in balans en heeft licht zoete nuances. Het zuivel is heerlijk zacht en smeerbaar.

Herkomst
:
Denemarken
Melksoort
:
Koe, Schaap
Drank combinatie
:
Rode wijn vol
Producten
:
Blauwaderkaas 50+. Bereid met koe- en schapenmelk.
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Eetbare korst
:
Ja
Gemaakt van rauwe-melk
:
Nee
Vegetarische-kaas
:
Nee
Vetpercentage
:
50+

Castello Black

De Castello Black is een rijke, pikanteblauwe kaas bereid uit koemelk met een klein gedeelte schapenmelk (10%). Hij is geïnspireerd op Spaanse kazen waarbij verschillende melkmengelingen worden gebruikt. Hierdoor ontwikkelt de kaas een fris, scherp aroma met een zoet, geparfumeerd boeket met ronde toetsen. Hij heeft een smeuïge consistentie en is smeerbaar. Het zuivel vertoont zachte plekjes. De Castello Black op zijn best met vers, op steen gebakken Italiaans brood en geroosterde noten in honing. Daarnaast is hij een ideale smaakmaker die sauzen heerlijk smeuïg maakt. Serveer hem met een vette, karaktervolle rode wijn.

Bekijk hier de tips van timme!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd