Castelli

Castelli Mozzarella

Mild
  • Zacht, neutraal, elastisch, fris
  • Locatie: Italie
  • Melksoort: Koe
  • Drank combinatie: Pils
  • Biologische kaas: Nee
  • Gebruiksmoment: Lunch
  • Eetbare korst: Nee
  • Gemaakt van rauwe-melk: Nee
  • Vegetarische-kaas: Nee
  • Vetpercentage: 44

Castelli Mozzarella

Mozarella is een zeer jonge ongerijpte kaas, met een elastisch zuivel. De kaas is van oorsprong Italiaans. Door de speciale bereiding wordt deze kaas bij verwarming zacht en draderig. Mozzarella heeft een mooi smeltgedrag en is daardoor de ideale kaas voor op pizza en in de oven. Mozzarella is de meest bekende filata-kaas uit Italië. De kenmerken van een filata-kaas zijn de volgende: De wrongel wordt eerst in heet water "gebroeid" en daarna gekneed tot een elastische massa, hierdoor ontstaat de rekbare structuur. De originele Mozzarella werd gemaakt van buffelmelk. Tegenwoordig wordt deze melk vaak vervangen door goedkopere koemelk. De melk wordt verwarmd en gestremd en valt dan uit elkaar in wrongel en wei. De wrongel wordt op een bepaalde manier met de hand afgescheurd. In het Italiaans heet dat "mozzare". Deze kaas komt oorspronkelijk uit Zuid Italië, vandaar de naam Mozzarella. Mozzarella is het lekkerste om dagvers te eten. Om de kaas langer te kunnen bewaren wordt hij verpakt in zijn eigen wei. De meest oorspronkelijke vorm van Mozzarella is eivormig.

Bekijk hier de tips van timme!

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd