Mozzarella Castelli

Verse kaas
  • Mild
  • Romig
Mild
Pittig
Productinformatie

Mozzarella is een zeer jonge ongerijpte kaas, met een elastisch zuivel. De kaas is van oorsprong Italiaans. Door de speciale bereiding wordt deze kaas bij verwarming zacht en draderig. Mozzarella heeft een mooi smeltgedrag en is daardoor de ideale kaas voor op pizza en in de oven.

Herkomst
:
Italië
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Pils
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Lunch
Eetbare korst
:
Nee
Gemaakt van rauwe-melk
:
Nee
Vegetarische-kaas
:
Ja
Vetpercentage
:
40+

Mozzarella Castelli

Mozzarella is een zeer jonge ongerijpte kaas, met een elastisch zuivel. De kaas is van oorsprong Italiaans. Door de speciale bereiding wordt deze kaas bij verwarming zacht en draderig. Mozzarella heeft een mooi smeltgedrag en is daardoor de ideale kaas voor op pizza en in de oven. Mozzarella is de meest bekende filata-kaas uit Italië. De kenmerken van een filata-kaas zijn de volgende: De wrongel wordt eerst in heet water "gebroeid" en daarna gekneed tot een elastische massa, hierdoor ontstaat de rekbare structuur. De originele Mozzarella werd gemaakt van buffelmelk. Tegenwoordig wordt deze melk vaak vervangen door goedkopere koemelk. De melk wordt verwarmd en gestremd en valt dan uit elkaar in wrongel en wei. De wrongel wordt op een bepaalde manier met de hand afgescheurd. In het Italiaans heet dat "mozzare". Deze kaas komt oorspronkelijk uit Zuid Italië, vandaar de naam Mozzarella. Mozzarella is het lekkerste om dagvers te eten. Om de kaas langer te kunnen bewaren wordt hij verpakt in zijn eigen wei. De meest oorspronkelijke vorm van Mozzarella is eivormig.

Meer weten over kaas? Lees hier onze tips!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd