Parmigiano Reggiano Biologisch

(Half) harde kaas
  • Pikant
  • Ziltig
  • Robuust
  • Kruidig
Mild
Pittig
Productinformatie

Parmigiano Reggiano is de oudste van alle soorten Parmezaanse kaas. Pas na twee jaar rijping mag de kaas aangesneden worden. Het resultaat is een harde kaas met een intens krachtige, kruidige smaak. Perfect om te raspen, maar ook heerlijk bij een goed glas wijn.

Herkomst
:
Italië
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Port
Biologische kaas
:
Ja
Gebruiksmoment
:
Borrel
Allergenen
:
Melk, Lactose
Eetbare korst
:
Ja
Gemaakt van rauwe melk
:
Ja
Vegetarische kaas
:
Nee
Vetgehalte
:
32
Keurmerk
:
BOB

Parmigiano Reggiano Biologisch

Parmezaanse kaas wordt gemaakt in de omgeving van Parma in Italie. De kaas is bijzonder omdat hij heel lang houdbaar is. De kaas wordt gemaakt uit alleen melk uit de streek en stremsel uit de lebmaag van de een kalf. Zo wordt de kaas al gemaakt sinds de 12e eeuw. Voor 1 kg parmezaanse kaas is 16 liter koemelk nodig, oftewel 600 liter voo

Meer weten over kaas? Lees hier onze tips!