Stappenplan voor uw kaasplank

Om u te helpen bij het in elkaar zetten van een heerlijke kaasplank hebben wij een stappenplan voor u gemaakt. De basis voor een professionele kaasplank begint met leuke kaasspecialiteiten in de kleuren van de Franse of Nederlandse vlag, rode gewassen korstkaas, witte korstkaas en blauwaderkaas. Verder uit te breiden met geitenkaas, schapenkaas, halfharde of harde kaas. 3 tot 5 verschillende soorten zijn prima. Een kaasplank voor meer personen kun je in de diverse kaasgroepen uitbreiden tot wel 8 tot 12 soorten.

Stappenplan


  1. Kies kaassoorten in verschillende smaaksterkten, van mild tot geurig pikant met karakter.
  2. Houd rekening met uw gasten. Liefhebbers en gevorderden verwachten vaker echte specialiteiten.
    Kies bijvoorbeeld een kaas van het seizoen.
  3. Kies de juiste hoeveelheid. Reken voor de borrel op 175-200 gram per persoon.
  4. Haal de kazen een uur voor gebruik uit de koelkast, dan zij bij gebruik de kazen op kamertemperatuur en komt de smaak het beste naar voren. 
  5. Gebruik voor elke kaas een eigen kaasmesje en houd rekening met de hardheid van de kaas.
  6. Zoek uit welke korst je wel en niet kunt eten. Bij twijfel: probeer eerst een stukje zonder.
  7. Kies een wijn die mooi combineert met de kaas.
Stappenplan

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd