Noord Hollandse Gouda

Noord Hollandse Gouda

Het geheim van Noord-Hollandse Gouda kaas ligt in de uitgestrekte polders van Noord-Holland. De iets zilte grond levert weidemelk op die van nature romiger is. De Ideale basis voor een smeuïge kaas met een ongekend volle smaak.
 
In Noord-Holland wordt al sinds de zestiende eeuw Goudse kaas van de hoogste kwaliteit gemaakt. Volgens authentiek recept en met alle tijd en rust om te rijpen. Wist je trouwens dat de kaasmakerij in het Noord-Hollandse Lutjewinkel al ruim 100 jaar oud is?
Pas wanneer de kazen als uitmuntend zijn bestempeld, mogen ze het pakhuis verlaten.
 
Echte Noord-Hollandse Gouda is een streekkaas, uniek in de wereld.
Op oorspronkelijke wijze gemaakt door Noord-Hollandse kaasmakers, die uitsluitend weidemelk uit eigen provincie gebruiken.
 
Noord-Hollandse Gouda kaas is zelfs zo bijzonder, dat de Europese Unie deze kaas een Beschermde Oorsprongsbenaming heeft toegekend.
Het is het grootste compliment dat een streekproduct kan krijgen. Daarnaast wordt alleen authentieke Noord-Hollandse Gouda, die aan alle voorwaarden voldoet, beloond met het Rode Zegel.
 
Noord-Hollandse Gouda is van nature vol en romig van smaak. Deze premiumkaas is gemaakt van 100% Noord-Hollandse weidemelk en is in elke supermarkt of kaaswinkel herkenbaar aan het Rode Zegel.

Van Koe tot Kaas