Zo goed is kaas

Kaas houdt jou en je gezin lekker bezig!
Kaas bevat van nature namelijk veel voedingsstoffen,
die goed zijn voor je spieren, botten en energie.


Goed voor je spieren


Van op de fiets een boodschap doen tot sporten en van spelen op het schoolplein tot voetballen: bij een actieve leefstijl horen soepele en sterke spieren. Komt dat even goed uit, want in kaas zit veel calcium en dat speelt daar een rol bij, maar dat is niet het enige pluspunt! Kaas is van nature rijk aan eiwit en dat is belangrijk voor de opbouw van je spieren en je spierkracht.


Goed voor je botten


Hoe stevig sta jij in je schoenen? Of je nu jong bent of oud, je hele leven lang hebben je botten dagelijks calcium nodig. Kaas is niet alleen rijk aan calcium, maar bevat nog meer voedingsstoffen die goed zijn voor de botten: eiwit, vitamine K en de mineralen fosfor en zink. Samen spelen ze een rol bij de botaanmaak. Met kaas sta jij dus je mannetje.

Wist je dat…

…kaas niet alleen lekker is, maar ook veel vitamines en mineralen levert?…ook aan kinderen vanaf 4 jaar dagelijks kaas wordt geadviseerd? …kaas in de Schijf van Vijf zit?

Goed voor je energie

Of het nu gaat om een fikse boswandeling, lekker buitenspelen of fietsen naar school of werk. Om lekker te bewegen, hebben je spieren energie nodig. Verschillende voedingsstoffen hebben hier kaas van gegeten. Calcium, fosfor, vitamine B2 en B12 helpen de energie vrij te maken in je lichaam. En laten die voedingsstoffen nu ook allemaal in kaas zitten.


Samen sterk


Spieren, botten, energie: je hebt het allemaal nodig om fit en actief te zijn. Van jong tot oud. Kaas bevat van nature veel voedingsstoffen die je in beweging zetten. Geen wonder, want kaas is een geconcentreerde vorm van melk: er is ongeveer 10 liter melk nodig om 1 kilo kaas te maken.


Laat de kaas niet van je brood eten!


Nederlanders houden van kaas: jaarlijks eten we er gemiddeld 17 kilo van. Vooral als broodbeleg is kaas favoriet bij jong en oud. Kaas is niet alleen lekker, maar levert ook veel vitamines en mineralen. Kaas is dus geen zoethoudertje met ‘lege calorieën’. Kijk op Voedingscentrum.nl voor meer informatie over waarom kaas past in een gezond voedingspatroon.

Dit zit er in kaas!

Voedingswaarde van plak Jong Belegen 48+ kaas

Per 100 gram Per plak (20 gram)
Energie (kcal) 369 74
Vet (g) 30 6
Waarvan verzadigd vet (g) 20 4
Koolhydraten (g) 0 0
Waarvan suikers (g) 0 0
Eiwit (g) 23 5
Zout (g) 1.9 0.4
Calcium (mg) 811 (101%) 162
Fosfor (mg) 575 (82%) 115
Zink (mg) 3.5 (35%) 0.7
Riboflavine (Vitamine B2) (mg) 0.3 (21%) 0.06
Vitamine B12 (mcg) 1.8 (73%) 0.36
Vitamine K (mcg) 65.4 (87%) 13.1

% DRI