Have a #CHEESYVALENTINE!

Have a #Cheesyvalentine!

4 x kazen om de liefde te vieren op Valentijnsdag

4 x kazen om de liefde te vieren op Valentijnsdag

Het is weer zover!
De tijd van het jaar waarin commerciële bedrijven je aansporen jouw Valentijnsdag met je lover origineel te maken: Een romantisch hotel en diner arrangement, of een Valentijnscadeau voor hem of voor haar? Je wordt overspoeld door het Valentijnsaanbod!

Tip van Kaas.nl:
Vier het dit jaar gewoon lekker thuis op de bank met een glas wijn en een kaasplank. Want, meer cheesy kun je het niet maken met deze 4 hartvormige Valentijns kazen voor op jouw romantische kaasplank! Elk kaasje symboliseert een andere soort liefde. Je vindt ze hier.

Have a #cheesyvalentine!

1. Echte liefde? Kies de Coeur l’Avesnois

Het meest bekende product uit de Avesnois is zonder twijfel deze fijne sterke kaas. De Coeur l’Avesnois is gemaakt van koemelk, en heeft een zachte oranje korst. De kaas is in een perfecte hart vorm gemaakt. Echte liefde! 

2. Avontuurlijk en nieuw? Kies de Coeur d’Alvignac

Deze ambachtelijke witte korstkaas van uitmuntende kwaliteit rauwe geitenmelk is zacht van structuur, maar sterk van smaak. Ideaal voor de onzekere nieuwe dates, prille liefdes en spannende avontuurtjes.

3. Hartverwarmend? Kies de Roucoulons Tradition

Oranje gewassen korstkaas uit de Franche-Comté gemaakt met hoge kwaliteits melk afkomstig van Montbéliarde koeien. Een romige kaas met een milde textuur en lichte karakteristieke smaken.

4. Pure hartstocht met de Coeur Neufchâtel

De meest bekende Valentijnskaas is de Franse licht pittige Coeur Neufchâtel, gemaakt van koeienmelk uit Pays de Bray, Normandië. De kaas heeft een fluweelzachte, eetbare witte korst. 

Een stuk geschiedenis over kaas en liefde

Het verhaal van de Coeur Neufchâtel reikt terug naar de 100-jarige Oorlog, toen Normandië vooral onder de controle was van de Engelse strijdkrachten, waarin de plattelandsmeisjes de Engelsen uit het harnas probeerden te krijgen door hun liefde te laten blijken door het schenken van een hartvormige Neufchâtel. Kaasconnaisseur Timme Helmes schreef eerder een blog over het verhaal van de Neufchâtel. 


Hoewel het niet bekend is of de kaas ontstond uit angst voor de (vaak plunderende) overheerser of uit het verlangen naar een stabiele en duurzame relatie staat deze Coeur tot op de dag van vandaag symbool voor een hartstochtelijke uiting van genegenheid.

Cheesy cadeautip voor Valentijnsdag

Geen keuze kunnen maken welke Valentijnskaas past bij jouw liefde? Begin dan bij de plank! Leuk om te hebben, nog leuker om te geven is het leistenen presenteerplankje van Boska.