img

Zuringsoep, met Blue Stilton

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 100 gr. Blue Stilton
  • 1 bakje creme fraiche
  • 1 ltr kippenbouillon (kant en klaar)
  • 200 gr. aardappels
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 gr. zuring
  • 40 gr. boter
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Zuringsoep klinkt misschien onbekend, toch aten onze voorouders
deze gezonde plant regelmatig. In dit recept wordt Zuring met Blue
Stilton verwerkt in een smakelijke soep. Door deze als voorgerecht
te serveren, brengt men de smaakpapillen alvast goed op gang.

Aan de slag:


Schil de aardappels, was ze af en snijd ze in blokjes.

Pluk de bladeren van de zuring en was deze goed.

Smelt wat boter in een pan en bak de fijngesneden uitjes
aan.

Voeg de aardappelblokjes toe met de bouillon, breng aan de kook
en laat dit in 20 minuten goed gaar koken.

Pureer dan de soep met de rauwe zuring erdoor en doe de soep
terug in de pan. Houd deze warm op een laag vuurtje.

Doe de crème fraîche met de verbrokkelde Blue Stilton in een
pan op een laag vuurtje. Wacht tot beide helemaal gesmolten
zijn.

Giet de romige substantie nu heel langzaam bij de gepureerde
soep. Blijf goed roeren en voeg daarna naar eigen smaak zout en
peper toe.

Serveer deze heerlijke soep nu direct (als u wacht, verkleurt
de soep en kan de kaas aanbranden).


Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd