Nog redelijk onbekend in Nederland, maar razend populair in Azië: Paneer kaas. Daarom doen wij graag een shout-out naar dit mega lekkere kaasproduct. En nee, dit is absoluut niet hetzelfde als paneermeel. Wat dan wel? Kaas.nl legt het uit.

Paneer kaas is…

… de optimale vleesvervanger, de smaakmaker van de curry’s, het eiwitrijke ingrediënt voor in de salade, dé kaas die niet smelt, en nog zo veel meer! Het is een kaas van koemelk, die vooral gegeten wordt in India en de omrandende landen. (‘paneer’ komt overigens van ‘panir’, wat kaas betekent, het heeft dus echt niks met paneermeel te maken).

Go vega met paneer kaas

Wat paneer kaas nou zo’n super ingrediënt maakt is dat rijk is aan eiwitten en relatief lage zout gehaltes bevat. Daarnaast is het ook nog eens extra ideaal voor vegetariërs, omdat het geen stremsel bevat. Moeten we je nog meer vertellen?

Paneer kaas is ideaal voor op de barbecue

De structuur van paneer kaas blijft bij het verhitten intact. Het smelt niet, blijft stevig van structuur en mild van smaak. Dit maakt de paneer kaas een supergoede variatie op de barbecue. Ideaal voor vegetariërs, maar ook voor de liefhebbers natuurlijk. Wij waren helemaal fan van de Apetina® Paneerspiesjes met komkommer-mangosalsa. Bekijk hier het recept.

Curry met paneer kaas

De paneer kaas neemt allerlei smaken en aroma’s op, maar blijft lekker stevig. Hierdoor lijkt het een beetje de structuur van kip te hebben, en geeft het een lekkere bite aan je vegetarische curry of saus. Loopt het water al in de mond? Deze vegetarische curry ‘Butter Chicken’ is écht een aanrader.

Asian Bowl met paneer

Trending, lekker, én gemakkelijk te maken zijn de food bowls! De variant met paneer zou je dan ook echt moeten proberen.

Deze blog is geïnspireerd door de gerechten en producten van Apetina®, die zijn terug te vinden op www.apetina.com.

Redactie Kaas.nl
9 geschreven blogs