img

Zachte geitenkaas, met notenkorst

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 8 sneetjes witbrood
  • 2 eiwitten
  • 1 zakje amandelschaafsel (à 40 g)
  • 500 gr. zachte geitenkaas (bv Président Palet de Chèvre)
  • Versgemalen peper
  • 1 theelepel tijm
  • 1 eetlepel olie

BEREIDINGSWIJZE

Een typisch Frans kaasje zoals Président Palet de Chèvre is zeer
geschikt om mee te kokkerelen. Met dit geitenkaasje en wat simpele
ingrediënten tovert u zo een heerlijk gerecht op tafel; voor een
extra appetijtelijke lunch.

Aan de slag:
Neem drie diepe borden.

Snijd de geitenkaas in 4 plakken.

Snijd de korsten van het brood en maal het brood fijn in de
keukenmachine.

Schep het broodkruim in een diep bord.

Klop het eiwit los in een ander diep bord.

Strooi het amandelschaafsel in een derde diep bord.

Bestrooi de geitenkaas licht met peper en tijm.

Wentel de plakken geitenkaas eerst door het amandelschaafsel,
vervolgens door het eiwit en als laatste door het broodkruim.

Vet 4 stukken aluminiumfolie (van 15 bij 15 cm) lichtjes in met
olie.

Leg elk gepaneerd geitenkaasje op een stuk folie in een
voorverwarmde oven van 200°C.

Draai de geitenkaas na 10 minuten op de andere zijde, zodat
beide zijden goudbruin worden.

Serveer de geitenkaas met een beetje groene sla en tomaat.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd