Borrel
4 personen
35 minuten

Winterpicknick - Soep van wintergroenten

Ingredienten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, in partjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in blokjes
  • 5 stengels selderij, in stukken
  • 1 blik (400 g) kerstomaatjes met het sap
  • 1 l water
  • 1 bouquet garni (laurier, peterselie, tijm, samengebonden)
  • 4 middelgrote krielaardappels, in 4
  • 150 g sperziebonen, in stukken
  • ¼ savooiekool, in dunne reepjes
  • 150 g borlottibonen, gespoeld, uitgelekt
  • 150 g witte bonen, gespoeld, uitgelekt
  • 3 plakken bacon, geroosterd, fijngehakt
  • 100 g geraspte Gruyère AOP Switzerland (meer over deze kaas)

    Le Gruyère

    Le Gruyère
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 4 el platte peterselie, fijngeknipt

Bereidingswijze

Een heerlijk soepje voor bij de winterse borrel.


Stap 1
Fruit in een stoofpan in de hete olijfolie de ui en het knoflook. Voeg de wortels en de selderij toe. Voeg de kerstomaatjes met het sap en het water toe. Voeg het bouquet garni en de aardappels toe. Voeg ten slotte zout en peper toe.


Stap 2
Sluit de pan af en breng aan de kook. Laat 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.


Stap 3
Voeg de sperziebonen, de savooiekool, de borlottibonen en de witte bonen toe. Gaar nog 15 minuten in afgesloten pan.


Stap 4
Meng in een kom de bacon, de kaas en de platte peterselie. Serveer de soep in kommen of diepe borden. Bestrooi met de knapperige crumble met Gruyère AOP.

Heerlijk met muffins van maisbloem en Gruyère AOP Switzerland, zandkoekjes met Vacherin Fribourgeois AOP en rozemarijn, spiesjes van Gruyère AOP Switzerland, augurken, zilveruitjes en zongedroogde tomaten.