img

Winterpicknick - Soep van wintergroenten

Borrel 4 personen 35 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 el olijfolie
  • ¼ savooiekool, in dunne reepjes
  • 100 g geraspte Gruyère AOP Switzerland
  • 3 plakken bacon, geroosterd, fijngehakt
  • Knapperige crumble van Gruyère AOP:
  • zout, peper
  • 150 g witte bonen, gespoeld, uitgelekt
  • 150 g borlottibonen, gespoeld, uitgelekt
  • 150 g sperziebonen, in stukken
  • 1 ui, in partjes
  • 4 middelgrote krielaardappels, in 4
  • 1 bouquet garni (laurier, peterselie, tijm, samengebonden)
  • 1 l water
  • 1 blik (400 g) kerstomaatjes met het sap
  • 5 stengels selderij, in stukken
  • 2 wortels, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4 el platte peterselie, fijngeknipt

BEREIDINGSWIJZE

1. Fruit in een stoofpan in de hete olijfolie de ui en het knoflook. Voeg de wortels en de selderij toe. Voeg de kerstomaatjes met het sap en het water toe. Voeg het bouquet garni en de aardappels toe. Voeg ten slotte zout en peper toe.

2. Sluit af breng aan de kook. Laat 15 minuten sudderen op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, de savooiekool, de borlottibonen en de witte bonen toe. Gaar nog 15 minuten in afgesloten pan.

3. Knapperige crumble van Gruyère AOP: meng in een kom de bacon, de kaas en de platte peterselie. Serveer de soep in kommen of diepe borden. Bestrooi met de knapperige crumble met Gruyère AOP.

Heerlijk met muffins van maisbloem en Gruyère AOP Switzerland, zandkoekjes met Vacherin Fribourgeois AOP en rozemarijn, spiesjes van Gruyère AOP Switzerland, augurken, zilveruitjes en zongedroogde tomaten.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd