Borrel
4 personen
45 minuten

Winterpicknick - Muffins, met mais en Gruyère AOP Switzerland

Ingredienten

  • 75 g maisbloem
  • 175 g fijne bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1/2 el suiker
  • 1 mespunt karwijzaad
  • 2 eieren
  • 1,5 dl melk
  • 125 g gezouten boter, op kamertemperatuur + 1 el voor de muffinvormen
  • 200 g Gruyère AOP Switzerland, geraspt (meer over deze kaas)

    Le Gruyère

    Le Gruyère
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup

Bereidingswijze

Het perfecte hapje bij de winterse borrel.


Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.


Stap 2
Meng in een kom beide bloemsoorten, het bakpoeder, de suiker, het karwijzaad, zout en peper en zet apart.


Stap 3
Klop in een andere kom met een garde de eieren los. Voeg de melk en de boter toe.


Stap 4
Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel. Meng tot een gelijkmatig beslag. Voeg de Gruyère AOP Switzerland toe, roer goed en zet apart.


Stap 5
Vet de muffinvormen in met boter. Vul de vormen tot 2/3.


Stap 6
Bak 30 à 35 minuten in de oven. Laat de muffins 5 minuten afkoelen alvorens ze uit de vormen te halen. Laat verder afkoelen op een taartrooster.