img

Winterpicknick - Muffins, met mais en Gruyère AOP Switzerland

Borrel 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 75 g maisbloem
  • 175 g fijne bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1/2 el suiker
  • 1 mespunt karwijzaad
  • 2 eieren
  • 1,5 dl melk
  • 125 g gezouten boter, op kamertemperatuur + 1 el voor de muffinvormen
  • 200 g Gruyère AOP Switzerland, geraspt
  • zout, peper

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom beide bloemsoorten, het bakpoeder, de suiker, het karwijzaad, zout en peper. Zet apart. Klop in een andere kom met een garde de eieren los. Voeg de melk en de boter toe. Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel. Meng tot een gelijkmatig beslag. Voeg de Gruyère AOP Switzerland toe. Roer goed. Zet apart.

2. Vet de muffinvormen in met boter. Vul de vormen tot 2/3.

3. Bak 30 à 35 minuten in de oven. Laat de muffins 5 minuten afkoelen alvorens ze uit de vormen te halen. Laat verder afkoelen op een taartrooster.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd