img

Wentelteefjes, met Gorgonzola en rozemarijn

Borrel 4 personen 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 75 gr Gorgonzola, zonder korst
  • 8 sneetjes witbrood, ontkorst
  • 1 ei
  • 2 eetl crème fraîche (bekertje 125 ml)
  • 2 eetl cognac
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 eetl olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

Wentelteefjes kunnen weer, dankzij dit recept met Italiaanse blauwschimmelkaas en rozemarijn. Vroeger waren wentelreefjes vooral populair omdat men geen eten wilde weggooien; nu is het pure verwennerij. Zeker door toevoeging van de Gorgonzola. Altijd lekker en gemakkelijk om de show te stelen! Aan de slag: Prak de Gorgonzola fijn in een kom. Roer er 1 eetlepel cognac en 1 eetlepel crème fraîche doorheen. Pluk de naaldjes van de takjes rozemarijn en meng deze door de kaascrème. Voeg wat peper toe om het geheel extra op smaak te brengen. Vervolgens smeer je de kaascrème royaal over 4 sneetjes brood. Leg de andere sneetjes erop, druk ze licht aan en snijd het brood in een driehoek. Strijk de overtollige kaascrème van de broodrandjes af. Klop vervolgens 1 ei en voeg 1 eetlepel crème fraîche, 1 eetlepel cognac, versgemalen peper en zout toe. Verhit de olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag. Haal de brooddriehoekjes door het eimengsel en bak ze daarna in de pan. Zorg dat het vuur niet te hoog staat, zodat de wentelteefjes mooi goudbruin worden. Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd