img

Venkelsoepje, met blokjes Appenzeller®

Lunch 4 personen 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 7,5 dl groentebouillon
  • 2 venkelknollen, schoongemaakt, in plakken
  • zout, peper
  • Knoflookcroutons:
  • 100 g oud brood, in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 50 g Appenzeller®, blokjes
  • Garnituur:
  • venkelblad

BEREIDINGSWIJZE

1. Breng de bouillon aan de kook. Stoom ondertussen de venkelknol gedurende 3 minuten. Voeg de venkel toe aan de bouillon. Verwerk. Voeg zout en peper toe.

2. Knoflookcroutons: bestrijk de blokjes brood met olijfolie en bestrooi met knoflookpoeder. Verwarm een bakpan met antikleeflaag. Bak de blokjes brood goudbruin aan alle kanten gedurende ongeveer 3 minuten. Zet apart.

3. Verdeel de soep over thermos of weckpotten. Bestrooi met venkelgroen. Meng de blokjes Appenzeller® en de croutons in een kommetje.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd