Ontbijt
4 personen
15 minuten

Venkelsoepje, met blokjes Appenzeller®

Ingredienten

  • 7,5 dl groentebouillon
  • 2 venkelknollen, schoongemaakt, in plakken
  • Knoflookcroutons:
  • 100 gr oud brood, in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 50 gr Appenzeller®, blokjes (meer over deze kaas)

    Appenzeller

    Appenzeller
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • venkelblad

Bereidingswijze

Heerlijke venkelsoep


Stap 1

Breng de bouillon aan de kook. Stoom ondertussen de venkelknol gedurende 3 minuten. Voeg de venkel toe aan de bouillon. Verwerk. Voeg zout en peper toe.



Stap 2

Knoflookcroutons: bestrijk de blokjes brood met olijfolie en bestrooi met knoflookpoeder. Verwarm een bakpan met antikleeflaag. Bak de blokjes brood goudbruin aan alle kanten gedurende ongeveer 3 minuten. Zet apart.



Stap 3

Verdeel de soep over thermos of weckpotten. Bestrooi met venkelgroen. Meng de blokjes Appenzeller® en de croutons in een kommetje.