img

Vegetarische ratatouille - broodovenschotel

Diner 4 personen 35 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 kuipje Boursin Cuisine Tomaat & Mediterrane kruiden
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1/2 gesneden volkorenbrood
  • olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 15 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 1/2 dl melk
  • 2 eierdooiers
  • 50 gram geraspte kaas

BEREIDINGSWIJZE

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze vervolgens
fijn.
Snijd de courgette en de aubergine in blokjes.
Besmeer de boterhammen royaal met de Boursin Cuisine.
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
Verhit wat olie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook samen
met de ui en voeg vervolgens de courgette en de aubergine
toe.
Schenk de gepelde tomaten er, inclusief vocht, bij.
Stoof de ratatouille in ongeveer 10 minuten gaar.
Voeg na ongeveer 5 minuten de Provençaalse kruiden en de
versgemalen peper en zout naar smaak toe.
Maak intussen een bechamelsaus door eerst de boter in een sauspan
te smelten, bloem erdoorheen te roeren en dit even te laten
garen.
Schenk de koude melk erbij en roer het geheel tot een gladde
saus.
Roer er tenslotte de eierdooiers door en breng de saus verder op
smaak met versgemalen peper.
Roer er eventueel de overgebleven Boursin Cuisine en wat geraspte
kaas door.
Leg in een ingevette ovenschaal eerst een laag brood met de
besmeerde kant naar boven, schep er vervolgens de helft van de
ratatouille op en dan weer een laag brood.
Bedek met de rest van de groenten en schenk er de kaassaus
over.
Gratineer en verwarm de broodovenschotel in 20 minuten in het
midden van de hete oven.

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd