img

Varkensrollade, met Hollandse Emmentaler

Diner 6 personen 50 minuten

INGREDI√čNTEN

  • 1 kg varkensgebraad
  • 8 sneetjes Serranoham
  • 8 dikke plakken Hollandse Emmentaler
  • 3 el groene pesto
  • 250 ml culinaire room
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dikke ui
  • 500 gr minitrostomaatjes
  • aardappelkroketten
  • 1 takje verse rozemarijn
  • verse basilicum
  • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

Varkensrollade met Hollandse Emmentaler & Serranoham met pestosaus en gegrilde tomaatjes

Stap 1
Snipper de knoflook fijn en s
nij de ui grof

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een ovenvaste stoofpan op een matig vuur en smelt er een dikke klont boter in.
Kruid het gebraad met peper en zout. Van zodra de boter een beetje bruin begint te worden, leg je het gebraad in de stoofpan en laat het 5 minuten liggen tot het een mooi korstje krijgt.

Stap 3
Voeg één teentje knoflook, de ui en rozemarijn toe en laat verder meestoven. Draai het gebraad om. Dek de stoofpan af met een deksel en plaats gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 4
Maak ondertussen de pestosaus:
Doe de pesto samen met de room in een steelpannetje en kruid met peper en zout. Laat de saus wat indikken en hou ze warm. Plaats nu de tomaatjes in de oven: doe wat olijfolie en een teentje look in een ovenschaal en leg er de Mini-trostomaatjes in. Overgiet met nog een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.

Stap 5
Haal het gebraad uit de oven en ontdoe het van de smaakmakers. Snij het gebraad in sneetjes van 1 cm dik. Plaats tussen de plakjes telkens een plakje Serranoham en een plak Hollandse Emmentaler. Plaats het gebraad terug in de oven gedurende +/10 min.


Stap 6
Leg 3 plakjes varkensrollade op een bord samen met een trosje tomaatjes en pestosaus.
Werk af met basilicum. Serveer met kroketten.

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd