img

Gevulde varkensbuik, met chorizo, champignons en Brugge Rodenbach kaas

Diner 4 personen 120 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1,5-2 kg varkensbuik met zwoerd
  • 200 gr Brugge Rodenbach kaas
  • 0,5 l vleesbouillon
  • 150 gr boter
  • zeste van limoen
  • 1 chili pepertje fijn versnipperd
  • 2 eieren
  • 250 gr kalfsgehakt
  • 100 gr broodkruim
  • 1 bosje platte peterselie
  • 100 gr chorizo
  • peper en zout
  • 200 gr champignons
  • 2 bosuitjes

BEREIDINGSWIJZE

Haal de braadpan maar uit de kast! Deze gevulde varkensbuik met Brugge Rodenbach kaas, chorizo en champignons is ontzettend lekker!

Stap 1
Vraag bij de slager naar goed stuk varkensbuik met zwoerd wat dik genoeg is om langs de korte zijde open te snijden en te vullen.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 3
Snijd het spek langs de korte zijde zo diep mogelijk open en wrijf het in met peper en zout.

Stap 4
Snijd de chorizo, de Brugge Rodenbach kaas, de champignons en het chili pepertje in kleine stukjes. Snijd ook de bosuitjes fijn. Klein genoeg zodat het kan worden vermengd als vulling voor de varkensbuik.

Stap 5
Meng in een kom de gesneden ingrediënten dan met de limoen zeste, kluts 2 eieren, voeg het broodkruim toe en het gehakt. Mix het goed door elkaar, en voeg dan nog de peterselie en peper en zout naar smaak toe.

Stap 6
Leg het mengsel aan de binnenkant van de varkensbuik. Naai hem dan weer dicht of prik goed vast met spiesjes.

Stap 7
Leg een goede klont boter en het vleesbouillon in een braadpan, en leg hierin de gevulde varkensbuik. Bak hem gedurende 2 uur in de oven en draai het vlees om de 30 minuten.

Tip van kaas.nl
Rodenbach is een Belgische bierkaas, een ambachtelijke kaas die is gerijpt in oud-bruin Rodenbach bier, die zo de robuuste smaak van bier met het romig-pikante van de kaas combineert. Deze kaas geeft de varkensbuik een ideale smaaktwister!

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd