img

Terrine van Kaltbach Creamy, met vijgen marmelade

Borrel 4 personen 75 minuten

INGREDIËNTEN

  • Kaltbach Creamy, in plakken van 3 mm 500 g
  • Roomkaas 400 g
  • Bieslook, fijn gehakt 2 eetl
  • Vijgen marmelade 4 eetl
  • Pistache noten gezouten, grof gehakt 4 eetl
  • Zout en peper uit de molen
  • Extra nodig: kleine cakevorm van 20 cm, plasticfolie, spuitzak

BEREIDINGSWIJZE

Bekleed een cakevorm ruim met plasticfolie.
Roer de bieslook door de roomkaas. Breng op smaak met weinig zout en peper. Schep in een spuitzak. Knip de spuitzak open. Maak een opening van 2-3 cm doorsnede.
Beleg de bodem van de cakevorm met plakken Kaltbach Creamy. Spuit over de hele bodem een dikke laag roomkaas. Bestrooi met wat noten. Dek af met een laag Kaltbach Creamy. Herhaal dit en eindig met de Kaltbach Creamy.
Dek de kaasterrine af met het overhangende plasticfolie. Druk aan. Zet min. 1 uur koud weg.
Haal de terrine uit de koeling. Open het plastic aan de bovenkant. Keer de vorm om op een snijplank. Verwijder het plastic. Snij plakken van ca. 2 tot 3 cm. Serveer met de vijgenmarmelade.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd