img

Tarte tatin van in port gemarineerde vijgen en Port Salut

Dessert 4 personen 65 minuten

INGREDIËNTEN

  • ½ vanille stokje
  • 350 gr gedroogde vijgen of 9 verse vijgen
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 dl Robertson's Ruby port
  • 4 plakjes diepvries roomboter bladerdeeg
  • 180 gr Port salut Pause Fondante

BEREIDINGSWIJZE

Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap er met de
punt van een mes het merg uit boven de vijgen in een
pannetje.
Doe hier ook de vanillestokjes erbij en strooi er tenslotte de
kaneel over.
Schenk er dan de port op. Laat de vijgen op een laag vuur in
ongeveer 30 minuten wellen. Smelt 75 g suiker samen met 3 eetlepels
water in een tarte tatin vorm en laat dit karameliseren.
Blus het af met de port van de gewelde vijgen.
Snijd de kaas en de vijgen in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
Vet een 'tarte tatin' vorm (doorsnee 24 cm) in met wat
boter.
Schep er 2 lepels karamel in, vervolg met een laag vijgen, dan 2/3
van de kaas en tenslotte weer vijgen erin.
Verwarm intussen de oven voor op 200˚C.
Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien, leg het deeg op de
gemarineerde vijgen en duw het deeg langs de rand iets
omlaag.
Prik er met een vork gaatjes in en dek het af met bakpapier.
Bak de tarte tatin in het midden van de voorverwarmde oven in
ongeveer 20-25 minuten goudbruin.
Verwijder hierbij na 10 minuten het bakpapier.
Snijd de kaas in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
Laat de tarte tatin even afkoelen en keer deze dan op een platte
schaal om.
Leg er direct de overige plakjes Port salut op en laat deze een
beetje smelten.
Snijd dan de taart in partjes.
Je kunt natuurlijk ook individuele taartjes maken.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd