Tussendoor
6 personen
70 minuten

Taart van blauwe bessen en geitenkaas

Ingredienten

  • 375 gr. Bloem
  • 200 gr. Suiker
  • 115 gr. Roomboter
  • 10 gr. Bakpoeder
  • 1 ei "600 gr. Bosbessen
  • 300 gr. Geitenkaas
  • Citroensap van 1 citroen
  • 10 gr. Maïzena

Bereidingswijze


Stap 1:

Deeg: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en meng alles tot een kruimeldeeg. Dit lijkt op het deeg van appeltaart, maar dan wat droger.


Stap 2:

Vulling: Snij de geitenkaas in blokjes en meng alle ingrediënten in een flinke kom goed door elkaar.


Stap 3:

Taart: Verdeel de helft van het kruimeldeeg in een bakblik en druk dit aan.


Stap 4:

Taart: Schep de vulling over de deegbodem.


Stap 5:

Taart: Bedek dit met de rest van het kruimeldeeg.


Stap 6:

Taart: Verwarm de oven kort voor en bak de taart in ongeveer 45 minuten af op 180°C.