Diner
8 personen
40 minuten

Sushi, met Maredsous kaas en zalm

Ingredienten

  • 120 gr gekookte sushirijst
  • 1 el rijstazijn
  • 80 gr Maredsous
  • 100 gr verse zalmfilet
  • wasabi/sojasaus

Bereidingswijze

De smaak van de Maredsous gaat mooi samen met de zalm en de sushirijst.


Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden grillstand. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op verpakking. Voeg de rijstazijn toe aan de sushirijst. Neem ongeveer 15 gram sushirijst en vorm hier met natte handen een ovaal van.


Stap 2

Snijd de zalm in dunne plakjes en schaaf de kaas in dunne plakjes. Neem een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de plakjes zalm op. Leg de plakjes kaas op de zalm. Grill dit in de oven voor 1 á 2 minuten.


Stap 3

Pak de zalm voorzichtig op met behulp van een spatel en leg deze op de sushirijst. Serveer eventueel met wasabi of sojasaus.


Eet smakelijk!