Borrel
4 personen
15 minuten

Stokbrood, met Castello Blue en peer

Ingredienten

  • 200 gr Castello Blue (meer over deze kaas)

    Castello Blue

    Castello Blue
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 4 el kwark
  • 1 stokbrood
  • 2 rijpe handperen
  • Sap van ½ citroen
  • 2 el geroosterde cashewnoten
  • 2 el geknipte bieslook

Bereidingswijze

Wie de combinatie kaas en fruit nog niet kent; mist echt iets. Probeer dit recept eens voor een Frans stokbroodje met Castello Blue. Deze zachte, blauwe schimmelkaas heeft zijn oorsprong in Denemarken. Een rijpe peer zorgt voor een heerlijk frisse smaakbalans. Puur genieten, met een goed glas wijn en vrienden.


Stap 1

Hak de geroosterde cashewnoten grof.


Stap 2

Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en bestrijk beide helften met het kaasmengsel.


Stap 3

Schil vervolgens de peren en snijd ze in dunne parten. 
Knijp de citroen uit en besprenkel de peer zodat deze niet verkleuren.


Stap 4

Leg de plakken peer bovenop de kaas. Strooi er wat gehakte cashew, peper en bieslook overheen en klaar.

Eet smakelijk!