Diner
4 personen
30 minuten

Spaghetti Cacio e Pepe (met zwarte peper en Pecorino Romano)

Ingredienten

  • 400 gr spaghetti
  • veel gemalen zwarte peper
  • 160 gr Pecorino Romano DOP van Zanetti (meer over deze kaas)

    Pecorino Romano

    Pecorino Romano
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup

Bereidingswijze

Een echte klassieker uit Rome: Spaghetti Cacio e Pepe is heerlijk en makkelijk te maken, als je de juiste balans kan vinden tussen de ingrediënten. Let op: De Italianen merken het verschil.


Stap 1
Kook de spaghetti in ongeveer 8-12 minuten en laat het uitlekken. Bewaar het kookvocht. Giet de spaghetti al druppelend in een hete kom.


Stap 2
Voeg de geraspte Pecorino Romano, de gemalen peper en het kookvocht toe en meng alles.

Tip van kaas.nl
Het geheim van het recept volgens de Italianen is om de juiste balans te vinden tussen de ingrediënten: als je merkt dat er te veel water in zit, voeg een beetje Pecorino Romano DOP toe. Als de spaghetti te droog is, voeg dan wat meer water toe totdat je de juiste consistentie hebt.