img

Spaghetti, met Castelli mozzarella, zoete kleine tomaten en basilicum olie.

Diner 4 personen 10 minuten

INGREDIËNTEN

  • 250 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zout
  • 3 bollen Castelli mozzarella
  • 250 gram sherrytomaatjes aan de tak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 takken basilicum
  • 1 klein teentje knoflook
  • 50 ml olijf olie extra virgin
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Zet een pan warm water op en laat aan de kook komen. Voeg 1
eetlepel olijfolie en een eetlepel zout toe. Leg de spaghetti in
het kokende water. Zodra deze zacht wordt, even kort doorroeren.
Kook de pasta in ca. 12 min. Al dente. Giet af en hussel met 1
eetlepel olie door elkaar. Hierdoor plakt de pasta niet aan elkaar.
Houd warm.

Haal de mozzarella uit de verpakking. Laat uitlekken op wat
keukenpapier. Scheur met de hand in grove stukken.

Was de tomaatjes aan de tak en droog goed. Grill ze in een
grillpan met 1 eetlepel olijfolie ca. 3 min. Tot ze openbarsten.
Zet het vuur uit en bestrooi in de pan met peper en zout.

Pluk en was de basilicum blaadjes. Pureer met de knoflook en de
olie tot een mooie groene olie. Breng op smaak met zout en
peper.

Verdeel de pasta over 4 borden, leg de gebakken tomaatjes aan
de tak erop en verdeel de mozzarella erover. Lepel als laatst de
basilicum olie over het gerecht.

Tags: Nazomerse kaas recepten, Kaas recepten, Castelli Mozzarella, Anoek Lorjé

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd