Diner
4 personen
10 minuten

Spaghetti, met Castelli mozzarella, zoete kleine tomaten en basilicum olie.

Ingredienten

  • 3 bollen Castelli mozzarella (meer over deze kaas)

    Mozzarella Castelli

    Mozzarella Castelli
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 5 takken basilicum
  • peper en zout
  • 250 gr spaghetti
  • 250 gr roma tomaatjes aan de tak
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • 3 el olijfolie

Bereidingswijze

Een vers pasta recept? Deze spaghetti met mozzarella, zoete kleine tomaten en basilicum olie smaakt naar meer!


Stap 1
Breng een pan met water aan de kook. Voeg 1eetlepel olijfolie en een snufje zout toe. Leg de spaghetti in het kokende water en kook het in ongeveer 12 minuten al dente.


Stap 2
Giet af en meng met 1eetlepel olie, hierdoor plakt de pasta niet aan elkaar. Houd de pasta warm in de pan met de deksel erop.


Stap 3
Scheur de mozzarella met de hand in grove stukken.


Stap 4
Was de tomaatjes aan de tak en droog ze goed. Grill ze in een grillpan met 1 eetlepel olijfolie ca 3 minuten tot ze net openbarsten. Zet het vuur uit en bestrooi in de pan met peper en zout naar smaak.


Stap 5
Pluk en was de basilicum blaadjes. Pureer ze met de knoflook en de olie extra virgine tot een mooie groene olie. Breng op smaak met zout en peper.


Stap 6
Verdeel de pasta over 4 borden, leg de gebakken tomaatjes aan de tak erop en verdeel de mozzarella erover. Lepel als laatst de basilicum olie over het gerecht.

 

Eet smakelijk!