Diner
4 personen
20 minuten

Spaghetti Gorgonzola

Ingredienten

  • 90 gr Gorgonzola (meer over deze kaas)

    Gorgonzola Lago Maggiore

    Gorgonzola Lago Maggiore
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 250 gr rundergehakt
  • 100 gr walnoten
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 500 ml melk
  • 250 gr spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 2 takjes basilicum

Bereidingswijze

Een lekker pasta recept met een beetje pit? Deze spaghetti met de zachte, boterachtige gorgonzola kaas is snel gemaakt en ontzettend lekker!


Stap 1
Kook de spaghetti in een grote pan met voldoende water en een snufje zout. Giet af nadat het gekookt is.


Stap 2
Rul het rundergehakt in een pan en voeg peper, zout en het teentje knoflook toe naar smaak.


Stap 3
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer de bloem in een minuut door de boter heen.


Stap 4
Voeg, al roerend, de melk toe tot het mengsel een gladde saus wordt. Voeg daarna de geraspte kaas en gorgonzola toe en blijf roeren tot het is gesmolten.


Stap 5
Voeg dan de gorgonzola saus en de spaghetti bij het gehakt.


Stap 6
Strooi tot slot de stukjes walnoot en gesneden basilicum er overheen.

Eet smakelijk!