Borrel
4 personen
40 minuten

Soufflé van champignons en Sbrinz AOP op artisjokbodem

Ingredienten

  • 6 artisjokbodems, kant-en-klaar (diepvriesafdeling)
  • 2 el olijfolie
  • 5 bruine champignons, fijngehakt
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 2,5 dl melk
  • 6 eieren, eierdooiers en eiwitten gescheiden
  • 2 el room
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 75 g Sbrinz AOP, geraspt (meer over deze kaas)

    Sbrinz

    Sbrinz
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup

Bereidingswijze

Een heerlijke soufflé waarvan het water je in de mond loopt!


Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.


Stap 2
Knip repen bakpapier van ongeveer 7 cm breed. Rol elke artisjokbodem in een reepje van bakpapier. Plaats de rolletjes in een ovenbestendige schaal en zet apart.


Stap 3
Verwarm de olijfolie in een bakpan. Fruit de champignons gedurende 3 minuten. Verdeel champignons over de artisjokbodems.


Stap 4
Smelt de boter in een stoofpan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Voeg de eierdooiers, de room, de nootmuskaat, zout en peper toe. Voeg de Sbrinz AOP toe.


Stap 5
Klop de eiwitten stijf. Haal de pan van het vuur en roer ze voorzichtig door het lauwwarme mengsel.


Stap 6
Verdeel dit eiermengsel tussen de rolletjes. Bak gedurende ongeveer 20 minuten in de oven.

Verwijder het bakpapier en verdeel de soufflés over de borden.