Borrel
4 personen
30 minuten

Sint-Jakobsnoten, met crumble van Gruyère AOP

Ingredienten

  • Crumble met Gruyère AOP: (meer over deze kaas)

    Le Gruyère

    Le Gruyère
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 70 g bloem
  • 60 g malse boter
  • 50 g amandelpoeder
  • 100 g Gruyère AOP, geraspt (meer over deze kaas)

    Le Gruyère

    Le Gruyère
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 1 el olijfolie
  • 350 g Sint-Jakobsnoten
  • 75 g Gruyère AOP, in blokjes (meer over deze kaas)

    Le Gruyère

    Le Gruyère
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 1 el bieslook, fijngehakt

Bereidingswijze

Geef een chique touch aan je borrel!

Crumble met Gruyère AOP:  



Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.



Stap 2
Meng in een kom de bloem, de boter, het amandelpoeder en de Gruyère AOP. Verkruimel het deeg met de vingertoppen. Spreid de crumble over een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 12 minuten.

Sint-Jakobsnoten: 



Stap 1
Braad de Sint-Jakobsnoten ongeveer 3 minuten aan elke kant in de hete olijfolie. Snij ze in blokjes.



Stap 2
Meng in een kom de blokjes jakobsnoot met de blokjes Gruyère AOP en het bieslook. Voeg zout en peper toe.


Stap 3
Verdeel het mengsel van Sint-Jakobsnoten over verrines. Breek de crumble in stukken. Plaats ze op de rand van de verrines.