img

simpele pastasauzen en pesto

Diner 4 personen 10 minuten

INGREDIËNTEN

  • Parmezaanse botersaus
  • Gorgonzolasaus
  • 3 eetlepels pijnboompijten
  • 100 gram basilicumblaadjes
  • 50 gram Zanetti Parmigiano Reggiano, geraspt
  • Pesto
  • 1 dl bouillon
  • 1 dl room
  • 50 gram Parmesan, geraspt
  • 100 gram Gorgonzola
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 100 gram Zanetti Parmigiano Reggiano, geraspt
  • 1 sjalotje,
  • 12 grote saliebladen
  • 50 gram Provolone, geraspt
  • Salieboter con Provolone
  • 1 theelepel verse gehakte basilicum
  • 1 theelepel verse gehakte tijm
  • 1 theelepel verse gehakte rozemarijn
  • 50 gram boter
  • 1 gehakt sjalotje
  • 8 eetlepels olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

Parmezaanse botersaus
Kneed de boter met kaas, gehakt sjalotje en kruiden door
elkaar. Laat op kamertemperatuur komen en direct serveren.

Salieboter con Provolone
Smelt de boter zachtjes met het sjalotje en de witte wijn,
dan van het vuur de Provolone erdoor smelten, de gehakte
salieblaadjes toevoegen en direct serveren.

Gorgonzolasaus
Smelt de boter, Gorgonzola en bouiilon (al roerende) op een
vlammenverdeler tot alles gelijkmatig gesmolten is. Voeg de room en
Parmesan toe, laat even doorsudderen, dan direct serveren.

Pesto
Maak de basilicum en knoflook fijn in de keukenmachine of
vijzel. Voeg pijnboompitten en olijfolie toe en meng de kaas
Erdoor.

In Italie is de ' saus' slechts smaakmaker en wordt (net
als bij ons sladressing) even door de hete, net afgegoten pasta
gehusseld.

 

Tip: I.p.v. Provolone kan eventueel zachte
Boerenkaas worden toegevoegd.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd