img

Sbrinz Stengeltjes

Borrel 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 100 gr. Sbrinz geraspt
  • 2 eidooiers, los geklopt
  • 6 velletjes bladerdeeg
  • Peper uit de molen
  • bakpapier

BEREIDINGSWIJZE

Sbrinz is een zeer harde Zwitserse kaas die meestal wordt gebruikt in plaats van Parmezaan. Deze exclusieve kaas kan op verschillende manieren worden gegeten, bijvoorbeeld geraspt, zoals in dit gerecht. Aan de slag: Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi de velletjes bladerdeeg. Leg 2 plakjes uit, bestrijk deze met eidooier en bestrooi met de helft van de kaas en de peper. Bestrijk de volgende 2 lapjes met eidooier en leg met de bestreken kant op de kaas. Bestrijk dan de (nieuwe) bovenkant met eidooier en verdeel de rest van de kaas erover. Bestrijk de laatste 2 velletjes ook met de eidooier en leg ze met de bestreken kant op de kaas. Druk het geheel goed aan (evt. met de deegroller iets uitrollen). Snijd de pakketjes dan in reepjes van 1 cm breed. Bak deze 'kaasstengels' in 15 minuten goudbruin in de oven (op het bakpapier op een bakplaat). Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd