img

Salade Emmentaler, roseval aardappeltjes, spekjes, rauwe biet en lente ui

Diner 4 personen 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • Ca. 300 gram roseval aardappelen
  • 300 gram Emmentaler
  • 2 kleine rauwe bietjes
  • 75 gram spek in plakken, uitgebakken
  • 4 stengels lente ui
  • Voor de dressing: 6 eetlepels kruidenazijn, 1 theelepel
  • mierikswortel, 12 eetlepels olijfolie, peper en zout uit de
  • molen

BEREIDINGSWIJZE

Aardappels wassen niet schillen, net gaar koken, afkoelen.

Korstje van de kaas afsnijden en in reepjes snijden.

Bietjes schillen en in hele dunnen sliertjes snijden.

Lente ui wassen en in lange ringen snijden

Maak in een grote kom een dressing van de azijn en de
mierikswortel. Roer goed door elkaar. Klop de olijfolie er
door.  Breng op smaak met peper en zout.

Voeg alle ingrediënten van de salade toe aan de dressing en
hussel de salade goed door elkaar. Proef nog even en breng zo nodig
verder op.

Tip: De bietjes geven hun rode kleur af aan de andere
ingrediënten. Hou ze apart als u de salade eerder wil
voorbereiden.

Tip: Ook heerlijk met een pittige blauwschimmel kaas bv een Blue
d'Auvergne

Tags: Zomerse kaas recepten, Kaas recepten, Zwitserse Emmentaler, Anoek Lorjé

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd