img

Salade van rode bietjes, met Brin de Paille

Diner 4 personen 80 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 doosje Brin de Paille
  • 500 gr. verse rode bietjes
  • 6 eetl olijfolie
  • 3 eetl balsamico azijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 gr. veldsla
  • Verse tijm
  • Oregano
  • pijnboompitjes

BEREIDINGSWIJZE

Trakteer uzelf op een overheerlijke en gezonde salade van rode
bieten en deze romige kaas. De bietjes vers bereiden kost een
beetje extra tijd. Deze twee ingrediënten samen zullen u versteld
doen staan.

Aan de slag:
Haal de Brin de Paille uit de koelkast om op kamertemperatuur
te komen.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Schil de bietjes en snijd ze daarna in grote en kleine
stukjes.

Leg de bietjes in een ovenschaal en schenk een deel van de
olijfolie over de bietjes heen.

Leg de schoongemaakte tenen knoflook tussen de bietjes en
strooi er een beetje zout en peper overheen.

Zet de schaal eerst 10 minuten op 220°C in de oven en daarna
nog een uur op 160°C.

Haal de schaal uit de over en laat deze afkoelen tot
kamertemperatuur.

Maak een bedje van de veldsla, en een sla-dressing van de
balsamico en olijfolie.

Maak een mengseltje van de verse tuinkruiden tijm en
oregano.

Maak een bordje op met de sla, bietjes, noten en dressing.

Snijd nu de Brin de Paille in plakjes en leg deze over de
salade heen.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd