Diner
4 personen
30 minuten

salade van pompoen, oude geitenkaas, met aardappelschil, basilicumgremolata en hazelnoot

Ingredienten

  • olie om te frituren
  • dunne schillen van 2-3 grote aardappels
  • 2 (bio)citroenen
  • 100 ml frisgroene olijfolie
  • 1 kleine biologische pompoen, gehalveerd
  • 1 bosje basilicum, blaadjes geplukt
  • ½ (bio)sinaasappel
  • 1 teentje knoflook, zeer fijngesneden
  • 50 g geroosterde hazelnoten, fijngehakt
  • 250 g oude geitenkaas met aardappelschil

Bereidingswijze


Stap 1:

Laat een laag neutrale olie in een koekenpan heet worden of zet de frituurpan aan op 180ºC. Frituur de schillen ± 2 min. of tot ze krokant zijn. Laat uitlekken en bestrooi met zout.


Stap 2:

Snijd intussen 2-3 plakjes citroen grof en pureer met de olijfolie en wat zout tot een gladde dikke citroendressing. Schil de pompoen, schaaf de pompoenhelften op de mandoline in heel dunne plakjes. Snijd de basilicum in ultrafijne reepjes.


Stap 3:

Meng met de rasp van de tweede citroen en de ½ sinaasappel, 2 el citroensap, knoflook en wat zoutvlokken.


Stap 4:

Verdeel de rauwe pompoen losjes over de borden of op een mooie schaal. Bestrooi met de basilicumgremolata, besprenkel met citroendressing en bestrooi met de hazelnoten en evt. wat fleur de sel. Verdeel er mooie flinters geitenkaas over.