img

Salade, met Provolone

Diner 4 personen 25 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200 gram Provolone
  • 20 zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 krop romaanse sla of ijsbergsla
  • 4 pommodori
  • 1 rode ui
  • 100 gram peultjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 8 eetlepels rode wijnazijn
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Snij de Provolone in blokjes en vermeng met de pesto. ' Scheur'
de sla in stukken, snij de tomaten in 4 parten. Blancheer de
peultjes (in ruim kokend water met wat zout, peultjes ern tot het
water weer kookt, dan meteen eruit), koudspoelen en laten
uitlekken. 
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, snij de ui in
ringen en meng dit alles door elkaar tot een salade.
Maak van de overige ingredienten een dressing, breng op smak met
peper en zout, maak de salade ermee aan en serveer direct.

TIP: I.p.v. Provolone past hier ook een zachte Boerenkaas

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd