img

Salade Apetina, met verse vijgen, waterkers, munt en noten

Lunch 4 personen 10 minuten

INGREDIËNTEN

  • zak waterkers
  • 4 verse vijgen, in vieren gesneden
  • 1 pot Arla Apetina blokjes in olie (pot 300 gram)
  • 8 blaadjes munt, gewassen en grof gehakt
  • 1 handje vol noten, bv hazel- of pecannoten.
  • Voor de dressing:
  • 6 eetlepels vijgenazijn of frambozenazijn
  • 1 eetlepel honing
  • ½ theelepel grove mosterd
  • 12 eetlepels notenolie (walnoot/hazelnoot)
  • peper en zout uit de molen

BEREIDINGSWIJZE

Noten roosteren in een droge koekenpan en grof hakken.

Verdeel de waterkers over een grote platte schaal. Verdeel
hierover de rest van de ingrediënten.

Maak een dressing. Roer de azijn en honing door elkaar. Roer nu
de olie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Besprenkel de salade met de dressing.

Tip: Eet hier een vers stuk boeren bruinbrood bij. De salade kan
verrijkt worden met plakken gedroogde ham.

Tip: Eet de salade met een lekker stuk olijven ciabatta

Tags: Zomerse kaas recepten, Kaas recepten, Anoek Lorjé, Arla Apetina snack

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd