img

Rundvlees medaillons, met Cambozola en vijgen

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 100g Cambozola
  • 4 vijgen
  • 40g boter
  • 4 rundvleesmedaillons  van circa 150 g
  • Zout
  • Peper
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 theelepel suiker
  • 1 mespuntje kaneel
  • 250 ml rode wijn

BEREIDINGSWIJZE

Vijgen wassen, in de helft snijden en aan beide kanten bakken in een pan met gesmolten boter. Vijgen uit de pan halen en op een bordje leggen.  De rundvleesmedaillons aan beide kanten bakken in de pan gedurende ongeveer 3-4 minuten.   Vlees op smaak brengen met zout en peper, vervolgens op een bakplaat leggen, afdekken met aluminiumfolie en laten rusten.   Sjalotten fijn ha­kken en in de jus braden.  Suiker en kaneel toevoegen en korten laten sudderen.  Blussen met rode wijn en licht laten inkoken.
Cambozola in vier plakken snijden  en korst verwijderen.
Per kaasplakje een halve vijg op het vlees leggen.  In een voorverwarmde oven onder de grill of bij 200° C bakken tot de kaas smelt. Serveer de rundvleesmedaillons met de resterende helften van de vijgen en de saus. Serveer met bonte pasta.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd