img

Rundvlees, met een kruidenkorstje en gratin Dauphinois

Diner 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 4 mooi dikke rundsteaks
  • 8 stronkjes witloof
  • tijm
  • rozemarijn
  • Pijnboompitten
  • 600 g aardappelen (vastkokend)
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g geraspte Hollandse Emmentaler
  • 25 cl melk
  • 25 cl room
  • boter
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

BEREIDINGSWIJZE

Rundvlees met een kruidenkorstje met witloof en gratin Dauphinois met Hollandse Emmentaler

Verwijder de harde kern uit het witloof
Plet de teentjes knoflook
Schil de aardappelen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C.
Doe de melk samen met de room, de knoflook, de tijm en rozemarijn in een pan en verwarm het mengsel gedurende enkele minuten (+/10 minuten, niet laten koken)
Zeef het mengsel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Snijd de aardappelen in schijfjes van 3 mm. Vet kleine ovenschaaltjes in met boter en leg er de schijfjes aardappel in tot deze voor ⅔ gevuld zijn. Giet er het mengsel over en werk af met een grote hoeveelheid geraspte Hollandse Emmentaler.
Plaats gedurende 25 à 30 minuten in de oven. Snijd de witloofstronken in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Verwarm boter in een ruime stoofpot en stoof het witloof. Laat het enkele minuten kleuren en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Schenk een bodem water bij het witloof en laat het rustig verder garen.
Kruid de steaks met peper en zout en bak naar wens.

Serveren
Snijd de steak in schuine sneetjes en serveer met het witloof en een schaaltje gratin Dauphinois.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd