img

Romige cacaokoekjes, met mascarpone van Galbani

Dessert 6 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 300 g Bloem
  • 150 g Boter
  • 100 g Suiker
  • 3 goed gevulde eetlepels pure cacaopoeder
  • 1 ei
  • Vanille-extract
  • 1 snufje(s) Zout
  • 200 g Mascarpone van Galbani
  • 2 doosjes gemengde bessen (bosbessen, rode aalbessen en frambozen)
  • Fijngehakte pistachenootjes
  • 2 eetlepel(s) Poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE

- Meng de boter (op kamertemperatuur!) met suiker, ei, vanille-extract en zout in een kom. Voeg de gezeefde bloem en het gezeefde cacaopoeder in één keer toe en kneed vluchtig met uw vingertoppen. Kneed niet te lang.
- Uw deeg mag wat ruw blijven.  Wikkel het in plasticfolie en laat het ongeveer 1 uur in de koelkast rusten.
- Rol het deeg daarna uit tot 3 millimeter dikte. Snijd er een even aantal koekjes uit met behulp van een grote en een kleinere stervormige koekjesvorm.
- Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 12 minuten op 180 °C. Laat ze helemaal afkoelen.
- Meng de mascarpone van Galbani met twee eetlepels poedersuiker in een kom tot een gladde crème.
- Verdeel de crème rijkelijk over de grote sterren zodra de koekjes afgekoeld zijn. Plaats dan een kleiner sterretje op elke grote ster met crème. Herhaal dit tot alle koekjes klaar zijn. Versier elk koekje met poedersuiker en verse bessen. Serveer met verse bessen en fijngehakte pistachenoten.

Kijk voor meer recepten en informatie op http://www.ilgustoitaliano.nl/natale.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd