img

Risotto, met Pecorino en asperges

Diner 4 personen 35 minuten

INGREDIËNTEN

  • 100 gram Pecorino (of Noord Hollandse kaas), geraspt
  • ongeveer 5 dl bouillon
  • 500 gram groene asperges
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje bieslook, fijngesneden
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 1 teen knoflook, uit de pers
  • 1 theelepel saffraandraadjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 gram rijst
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Blancheer de asperges, spoel ze koud en snij ze in stukken van
ongeveer 2 cm.
Snipper de ui, schil de winterwortel en snij de prei, paprika en
winterwortel in ragfijne blokjes. Zet de groenten (behalve de
asperges) met de ui, knoflook en saffraan aan in de olijfolie.
Smoor even door, voeg dn de rijst toe en bak die mee totdat ze
begint te glimmen.
Voeg dan de bouillon toe tot 1 cm boven de rijst.
Kook op laag vuur in ongeveer 20 minuten gaar (als er gaten vallen
is de risotto gaar).
Warm de asperges, kaas en de fijngesneden bieslook even mee, goed
doorroeren.
Direct serveren.

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd