img

Risotto, met paddenstoelen

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200 gr. risottorijst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 klein glas droge witte wijn
  • 100 gr. bospaddestoelen, in plakken
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 2 grote sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel bieslook, gehakt
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakken
  • 100 gr. shiitake of oesterzwammer

BEREIDINGSWIJZE

Risotto is een wereldberoemd rijstgerecht van Italiaanse bodem.
Wellicht heb je het weleens gegeten, maar nog nooit zelf
klaargemaakt. Deze variant is zeker de moeite waard om eens te
proberen: risotto met paddestoelen, Mascarpone en Parmezaanse
kaas.

Aan de slag:

Breng de bouillon in een pan aan de kook en laat deze zachtjes doorkoken.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok (of hapjespan) en fruit de sjalotten in een paar minuten glazig.

Voeg nu de bleekselderij toe aan de sjalotten en bak 2 minuten mee.

Roer vervolgens de rijst erdoor en bak het geheel nog 2 minuten.

Schenk nu 1 glas droge witte wijn erbij en kook de rijst tot de wijn goed is opgenomen.

Voeg 1 soeplepel hete bouillon en het korianderzaad toe.

Kook al roerend totdat het vocht is opgenomen.

Voeg weer 1 soeplepel bouillon toe en kook al roerend tot de bouillon is opgenomen.

Herhaal het toevoegen van de bouillon tot de rijst beetgaar is. De risotto moet vochtig en romig zijn.

Breng de risotto op smaak met zout en peper.

Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan, voeg alle paddenstoelen samen en bak ze regelmatig roerend, tot ze zacht zijn en meng deze door de pan risotto.

Meng vervolgens ook de mascarpone door de risotto.

Schep tenslotte de risotto op de borden en bestrooi royaal met
bieslook en Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd