Diner
4 personen
30 minuten

Italiaanse risotto, met paddenstoelen

Ingredienten

  • 200 gr risottorijst
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 klein glas droge witte wijn
  • 100 gr bospaddestoelen, in plakken
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 2 grote sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 el bieslook, gehakt
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el mascarpone
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakken
  • 100 gr shiitake of oesterzwammen
  • 3 el olijfolie

Bereidingswijze

Risotto is een wereldberoemd rijstgerecht van Italiaanse bodem. Deze variant, met mascarpone en parmezaanse kaas is zeker de moeite waard om eens te proberen.


Stap 1

Breng de bouillon in een pan aan de kook en laat deze zachtjes doorkoken.


Stap 2
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok (of hapjespan) en fruit de sjalotten in een paar minuten tot ze glazig zijn.


Stap 3
Voeg nu de bleekselderij toe aan de sjalotten en bak 2 minuten mee. Roer vervolgens de rijst erdoor en bak het geheel nog 2 minuten.


Stap 4
Schenk nu 1 glas droge witte wijn erbij en kook de rijst tot de wijn goed is opgenomen. Voeg 1 soeplepel hete bouillon en het korianderzaad toe. Kook al roerend totdat het vocht is opgenomen. Voeg weer 1 soeplepel bouillon toe en kook al roerend tot de bouillon is opgenomen.


Stap 5
Herhaal het toevoegen van de bouillon tot de rijst beetgaar is. De risotto moet vochtig en romig zijn.


Stap 6
Breng de risotto op smaak met zout en peper.


Stap 7
Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan, voeg alle paddenstoelen samen en bak ze regelmatig roerend, tot ze zacht zijn en meng deze door de pan risotto.


Stap 8
Meng vervolgens ook de mascarpone door de risotto. Schep tenslotte de risotto op de borden en bestrooi royaal met bieslook en Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!