img

Ricotta taart, met appel

Dessert 4 personen 60 minuten

INGREDIËNTEN

  • 250 gram ricotta
  • 2 appels
  • bakje volle yoghurt a 125 gram
  • 3 eieren
  • 4 eetl. bloem
  • 4 eetl. bruine suiker
  • rasp van 1 citroenschil
  • Voor de bakvorm boter en wat bloem.

BEREIDINGSWIJZE

Ricotta is een mooie, veelzijdige kaassoort: zacht en fris met
een milde, romige smaak. In combinatie met fruit ontstaat een
heerlijk nagerecht. Daarnaast heeft het een zeer laag vet- en
zoutgehalte waardoor we ons minder schuldig voelen als we nog een
stukje nemen.

Aan de slag:
Snijd 1 appel in dunne schijfjes en de andere appel in kleine
blokjes.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe de bloem, eierdooiers, ricotta, yogurt, suiker en de
citroenrasp samen in een kom.

Meng de inhoud van de kom goed met een staafmixer.

Roer de blokjes appel door dit soepele deeg.

Klop het eiwit totdat deze stijf is, en meng dit schuim
voorzichtig door het bovengenoemde deeg.

Vet een bakvorm in met de boter en bestrooi dit met een beetje
bloem, zodat het deeg straks niet plakt.

Giet het deeg voorzichtig in de vorm, en bedek de bovenkant met
de schijfjes appel.

Zet het gerecht 40 minuten in de oven. Laat afkoelen of serveer
warm.


Eet smakelijk!

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd