Diner
4 personen
60 minuten

Reeragout, fijngestampte aardappels, met Gruyère AOP en truffelolie

Ingredienten

  • 7 dl rode wijn
  • 1 dl rodewijnazijn
  • 1 wortel, in schijfjes
  • 1 ui, in partjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 6 jeneverbessen
  • 2 kruidnagels
  • 1 el boter
  • 600 g reeragout
  • 100 g spekjes
  • 3 raapjes, in blokjes
  • 150 g de gekleurde wortels, in blokjes
  • 400 g aardappels (bintje), geschild, gestoomd
  • 150 g Gruyère AOP, geraspt (meer over deze kaas)

    Le Gruyère

    Le Gruyère
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • truffelolie

Bereidingswijze

Een heerlijk winters gerecht met Gruyère AOP.

Rode wijn marinade:



Stap 1
Breng in een steelpan de rode wijn aan de kook met de azijn, de wortel, de ui, de laurierblaadjes, de jeneverbessen en de kruidnagels. Laat afkoelen.



Stap 2
Giet de marinade in een kom. Voeg de reeragout toe en roer goed.



Stap 3
Sluit af met huishoudfolie en zet koel gedurende 48 uur.



Stap 4
Haal bij het bereiden van het vlees de marinade uit de koeling. Zeef de marinade en zet apart.

Reeragout



Stap 1
Smelt de boter in een stoofpan en braad de stukjes reeragout goudbruin. Voeg zout en peper toe en zet apart.



Stap 2
Bak de spekjes goudbruin.



Stap 3
Zet het vlees terug en voeg de marinade, de raapjes en de gekleurde wortels toe. Sluit af en laat ongeveer 30 minuten sudderen op laag vuur.



Stap 4
Prak in een kom de aardappels fijn met behulp van een vork. Voeg de Gruyère AOP en zout en peper toe en roer goed.


Stap 5
Verdeel de reeragout over diepe borden. Lepel er wat saus over.

Serveer met fijngestampte aardappels met Gruyère AOP en besprenkel met enkele druppels truffelolie.