img

Ravioli, met Ricotta, ham en peterselie

Diner 4 personen 90 minuten

INGREDIËNTEN

  • Voor het deeg:
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren, 1 eierdooier
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout
  • Voor de vulling:
  • 100 gram Pecorini, geraspt (of Noord Hollandse kaas)
  • 300 gram Ricotta
  • 1 eierdooier
  • 200 gram Parmaham
  • 8 eetlepels gehakte peterselie
  • 4 eetlepels gehakte pommodori secchi
  • Peper en zout
  • Voor de afwerking: 1 eiwit, losgeklopt

BEREIDINGSWIJZE

Bereiding

Maak van de bloem, eieren en dooier met zout een deeg. Kneed er
zoveel olijfolie doorheen tot er een elastisch soepel deeg
ontstaat. Laat dit in een vochtige doek 1 uur rusten.
Maak intussen de vulling door de overige ingredienten goed door
elkaar te mengen.
Rol dan het pastadeeg met een pastamachine of deegroller dun uit.
Maak twee grote plakken en stek daar rondjes uit van ongeveer 5 cm.
Kneed de rest van het deeg opnieuw, rol het uit en steek er rondjes
uit, totdat alles op is.
Bestrijk de rondjes met het losgeklopte eiwit, leg op de helft van
de rondjes een bol vulling, leg daar een ander (onbelegd) rondjes
overheen en druk de zijkanten (eventueel met een vork) goed dicht.
Ga zo door tot de vulling op is (ongveer  3 pp). Kook de
ravioli in ruim kokend water met wat olie en zout in ongeveer 4
minuten gaar en laat even uitlekken.

Tip

Serveer met pastasaus, bijvorbeeld een Bolognesesaus. Ricotta is
eventueel te vervangen door (uitgelekte) Huttenkase.

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd