img

Ravioli gevuld, met Noord-Hollandse Gouda kaas, mosterd en prei

Diner 4 personen 60 minuten

INGREDIËNTEN

  • Voor het pastadeeg (bron: de pastabijbel van Roberta Pagnier en Lotje Deelman):
  • 300 gr. bloem type 00
  • Halve theelepel zout
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • Voor de vulling
  • 200 gr. oude Noord-Hollandse Gouda kaas in blokjes waarvan 100 gram geraspt
  • 50 gr. belegen Noord-Hollandse Gouda kaas in blokjes
  • 2 theelepels mosterd
  • 100 gr. crème fraiche
  • Worchester saus
  • Olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

Pastadeeg:

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Zeef de bloem met het zout in een berg op het werkblad.

Maak een kuil in het midden.

Klop de eieren los met de olijfolie en giet het mengsel in het midden van de kuil.

Meng met je vingertoppen vanuit het midden de vloeibare ingrediënten met de vaste.

Zorg ervoor dat de rand van bloem heel blijft, anders stroomt het eimengsel weg.

Kneed het deeg door het deeg met de muis van je hand op het werkblad te duwen en draai het telkens een slag

Kneed ong. 10 tot 15 min. tot het deeg zacht, soepel en elastisch is.

Pak het deeg losjes niet luchtdicht in en laat 30 min. rusten op kamer temperatuur.



Maak ondertussen de vulling:

Snipper de ui en snijd de knoflook in stukjes.

Snij de prei in fijne ringen en was deze

Fruit de ui, daarna de knoflook en 2/3 van de prei aan. Ong. 5 min. Breng op smaak met peper en de mosterd.

Laat dit iets afkoelen en voeg de blokjes Noord-Hollandse Gouda kaas toe. Maak hiervan een mengsel.



Ravioli maken:

Zet een pan water met zout op het vuur en breng aan de kook.

Rol het deeg met een deegroller of pasta machine uit tot een mooie dunne plak.

Bestuif de werkbank en leg hier een plak pastadeeg op en besmeer die met water.

Schep met een kleine lepel een beetje kaas prei mosterd mengsel op de plak pastadeeg. Leg hierover nog een plak pasta deeg en druk dit goed aan rondom de bergjes zodat alle overtollige lucht eruit is en de bovenkant goed op de onderkant plakt.

Snij er nu met een pastawiel vierkantjes van door tussen de bergjes door te snijden.

Als alle ravioli klaar zijn kook deze dan tot ze beginnen te drijven.

Doe in een koekenpan de crème fraiche. Verwarm daarin de overgebleven prei met een scheutje worchester saus en leg hierin de gare ravioli’s voor ong. 2 min. en schep ze vanuit de pan op een bord. Bestrooi de ravioli’s met de geraspte oude Noord-Hollandse Gouda kaas.

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd