img

Quiche, met Chamois d’Or en spinazie

Diner 4 personen 60 minuten

INGREDIËNTEN

  • Pakje kant en klaar bladerdeeg
  • (Room)boter
  • 200 gr spekjes
  • 1/2 uitje
  • 450 (diepvries) spinazie
  • 150 gr geraspte oude kaas
  • 150 gr Chamois d'Or
  • 200 ml kookroom

BEREIDINGSWIJZE

Trakteer uzelf eens op deze klassieker: de 'gouden' quiche. Een
zalige hartige taart met mooie, pure ingrediënten zoals spinazie,
spek en Chamois d'Or. Deze milde Franse witte korstkaas geeft een
verfijnde, romige smaak. Dit gerecht voor bijna elke kaasliefhebber
geschikt, ook de beginners.

Aan de slag:
Laat diepvriesspinazie alvast ontdooien, voordat je
begint.

Versnipper een uitje en snijd de Chamois d'Or in kleine
blokjes.

Doe 4 eieren in een kom en klop ze goed los.

Bak de spekjes totdat ze flink wat kleur krijgen, voeg dan de
gesneden uitjes toe en bak geheel door totdat de spekjes lekker
krokant worden. Zet het vuur uit.

Vet de taartbodem (of ovenschaal) goed in met boter, zodat de
taart straks gemakkelijk los komt uit de vorm.

Leg bladerdeeg in de taartvorm en zorg ervoor dat ook alle
randen bedekt zijn met deeg.

Bestrijk aansluitende 'naadjes' van het bladerdeeg (waar nodig)
met een beetje losgeklopt ei.

Meng de eieren nu samen met de room, de blokjes Chamois d'Or,
de spinazie en ¾ van de geraspte kaas.

Verdeel de spekjes en uitjes over de bladerdeegbodem en giet
het eiermengsel er overheen.

Zet de quiche nu in een voorverwarmde over van 180°C
graden.

Strooi na +/- 30 minuten de overgebleven geraspte kaas over de
quiche. De randen zijn dan inmiddels omhoog gekomen, maar het
midden nog niet.

Na ruim 45-60 minuten is ook het midden gaar geworden en is de
quiche klaar om op te eten.


Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd