img

Grana Padano, met Prosciutto, gegrilde asperges en waterkers mayonaise

Diner 4 personen 50 minuten

INGREDI√čNTEN

  • 2 bosjes asperges
  • 2 tl extra virgine olijfolie
  • 20 plakken Prosciutto di San Daniele (of Parma ham)
  • 0,5 citroen
  • 80 gr Grana Padano, in stukken geschaafd
  • 2 grote eieren, waarvan het eiwit eruit gefilterd is
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 0,5 tl zout
  • 200 ml zonnebloem olie
  • 75-100 gr waterkers

BEREIDINGSWIJZE

Dit heerlijke lentegerecht met friss mayonaise wordt extra op smaak gemaakt met Gran Padano kaas.

Mayonaise 

Stap 1
Meng het eigeel van de 2 grote eieren, de mosterd, witte wijnazijn en zout in bijvoorbeeld een keukenmachine of met een mixer. 

Stap 2
Voeg de olijfolie en zonnebloemolie eerst samen. 
Zet daarna de keukenmachine of mixer weer aan en voeg de olie geleidelijk toe tot het geheel dikker wordt. 

Stap 3
Voeg de gesneden waterkers toe en meng het nog een keer goed door. 

Asperges

Stap 1
Snijd de eindjes van de asperges af om de dikke houten stukken weg te halen. 

Stap 2
Leg de asperges op de grillplaat of in een grillpan en besprenkel met olijfolie, een ½ theelepel zout en een beetje peper. 

Stap 3
Verwarm de grill totdat het heet is en bak de asperges 2 tot 3 minuten, tot ze zacht en licht gekoold zijn. 

Serveer de gegrilde asperges met de ham ernaast en schaaf de Grana Padano boven het bord. Maak het af met de waterkers mayonaise ernaast en wat waterkers als garnering. 

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd