img

Grana Padano, met Prosciutto, gegrilde asperges en waterkers mayonaise

Diner 4 personen 50 minuten

INGREDIËNTEN

  • 2 bosjes asperges
  • 2 tl extra virgine olijfolie
  • 20 plakken Prosciutto di San Daniele (of Parma ham)
  • 1/2 citroen
  • 80 gr Grana Padano, in stukken geschaafd
  • Zout en peper
  • 2 grote eieren, waarvan het eiwit eruit gefilterd is
  • 1 tl Dijon mosterd
  • ½ TL zout
  • 100 ml olijfolie
  • 200 ml zonnebloem olie
  • 75-100gr waterkers

BEREIDINGSWIJZE

Meng het eigeel van de 2 grote eieren, de mosterd, witte wijnazijn en zout in bijvoorbeeld een keukenmachine of met een mixer.
Voeg de olijfolie en zonnebloemolie eerst samen.
Zet daarna de keukenmachine of mixer weer aan en voeg de olie geleidelijk toe tot het geheel dikker wordt.
Serveer de gegrilde asperges met de ham ernaast en schaaf de Grana Padano boven het bord.
Maak het af met de waterkers mayonaise ernaast en wat waterkers als garnering.
Snijd de eindjes van de asperges af om de dikke houten stukken weg te halen.
Gooi de asperges op grillplaat of in een grillpan en sprenkel het in met olijfolie, een ½ theelepel zout en een beetje peper.
Verwarm de grill totdat het heet is en bak de asperges 2 tot 3 minuten, tot ze zacht en licht gekoold zijn.
Voeg de gesneden waterkers toe en meng het nog een keer goed door.
Laat het rusten in een kom.

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd