Borrel
4 personen
15 minuten

Port Salut Bonbons

Ingredienten

  • 185 gr Port salut Pause Fondante (meer over deze kaas)

    Port Salut

    Port Salut
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 2 dl witte port
  • 2 theelepels agar-agar
  • 100 gr geschaafde amandelen
Drankadvies:

Bereidingswijze

Snoepen wordt nog lekkerder met de Port Salut bonbons


Stap 1
Snij de Port Salut kaas in 8 of 10 plakjes


Stap 2
Verwarm de appelstroop samen met de port in een pan, wanneer dit kookt roer je er de agar-agar door en laat je dit nog ca. 2 minuten doorkoken. Blijf hierbij goed roeren!


Stap 3
Kleur de geschaafde amandelen in een droge koekenpan en op een hoog vuur, totdat deze goudbruin gekleurd zijn.


Stap 4
Laat het port/appelstroopmengsel iets afkoelen en prik de kaas op een vork. Haal de kaas vervolgens door het port/appelstroopmengsel en vervolgens door de geschaafde amandelen. Laat dit vervolgens nog afkoelen en geniet vervolgens van de heerlijke lekkernij!