img

Pompoentaartjes, met Cambozola, tijm en pecannoten

Diner 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 5 el olijfolie
  • 4 vellen vers filodeeg (pak 225 g)
  • 500 g pompoen
  • 150 g cambozola
  • 7½ g verse tijm (bakje 15 g)
  • 20 g ongezouten pecannoten (bakje 70 g)
  • Keukenspullen:
  • 4 springvormen (Ø 12 cm)
  • Bakkwast

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet de springvormpjes in met wat olie.
Halveer elk vel filodeeg in de breedte en vouw de halve vellen dubbel.
Bestrijk alle vellen met de bakkwast aan weerszijden met olie.
Leg in elk vormpje 1 dubbelgevouwen vel filodeeg, draai de vormpjes een kwartslag en leg er een 2e vel op. Laat het deeg iets over de rand hangen.
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Doe in een kom.
Snijd de cambozola in stukjes en ris de blaadjes van de tijm. Meng de kaas en tijm door de pompoen.
Verdeel het mengsel over de vormpjes.
Klop de eieren los met (versgemalen) peper en zout en verdeel over de vormpjes. Strooi de noten erover en vouw het overhangende filodeeg terug over de vulling.
Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!
Dt recept is afkomstig uit Allerhande magazine 2013 - nr 12

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd